נושא התכנון לגיל השלישי פורס בחובו נושאים רבים. מהגדול המדבר על תכנון ברמה האורבנית ועל שילוב אוכלוסיית ה-baby boomers במרקם העירוני ועד לקטן. וכשאנחנו אומרים קטן אנחנו מדברים על ריהוט המותאם לגיל השלישי.
בתמונה: פרויקט מועדון לאזרח הותיק במועצה מקומית אזור צפון. נושא הריהוט חשוב ומהווה חיבור אנושי.
מחקר שבוצע במהלך שנת 2021 מסביר מה דרישות עיצוב ופונקציונליות לריהוט ידידותי לגיל השלישי .
התגובה של יצרני הרהיטים לאתגר הדמוגרפי של מדינות מזדקנות היא נושא חשוב. מספר הקשישים עולה ברחבי העולם. תהליך ההזדקנות מביא לרוב להשלכות בריאותיות מרובות, כולל ניידות חלשה יותר, ירידה במסת השריר ושינוי בממדים האנתרופומטריים של גוף האדם. לפיכך, יש להתאים את הרהיטים המוצעים לצרכים של קבוצה הולכת וגדלה של לקוחות בכירים. כדי לזהות העדפות של קשישים ביחס למאפיינים של ריהוט ישיבה, נערכו סקרים בינלאומיים עם 627 נשאלים בני 60+ בפולין, גרמניה, דנמרק, פינלנד, לטביה וליטא. הטמעת נתונים אלו בתהליך העיצוב עשויה להביא ליצירת הצעת שוק העונה על צורכי הקשישים. תכונות עיצוב ופונקציונליות נבדקו כדי לספק הדרכה לפיתוח ידידותי למבוגרים של ריהוט לישיבה. בין הממצאים החשובים ביותר היא ההעדפה הברורה של כורסה עם משענת הגב הגבוהה מעל גובה ראש, כיסא עם משענות ומשענת ומושב מרופדים. כמו כן, המשיבים שמו לב לעמידות הרהיטים, עמידות הריפוד לכתמים והתאמת הרהיט למידות המשתמש, למשל, השפעה על גובה ועומק המושב לפני הרכישה.
. פיתוח מוצרים ידידותיים להזדקנות הוא עניין כלכלי של העיריות והממשלות. זוהי גם בחירה אתית עבור החברות המטפלות בקשישים. בנוסף, עבור המגזר הפרטי, כגון מעצבים ידידותיים להזדקנות ומפתחי מוצר, זוהי הזדמנות עסקית הולכת וגדלה. עם זאת, והכי חשוב, מוצרים ידידותיים להזדקנות יכולים לתמוך באוטונומיה של הקשישים.
ריהוט לישיבה מהווה חלק חשוב מחיי היום יום ומשחק תפקיד משמעותי הן במרחב הפרטי והן במרחב הציבורי. אסור לשכוח שרהיטים לישיבה הם בין הרהיטים בהם נעשה שימוש ישיר - לגוף המשתמש יש מגע ישיר עם הרהיט. לכן, יש להם חשיבות מכרעת כדי להבטיח נוחות, בטיחות ואיכות חיים.
לסיכום, מחקרים קודמים מצאו כי קשישים מבלים זמן רב יחסית בישיבה. מכיוון שבדרך כלל זמן לא מבוטל בישיבה משפיע לרעה על הבריאות, חשוב לתמוך בקשישים לעשות סוגים אחרים של פעילויות. מטרה חשובה נוספת היא לעצב כיסאות שיהפכו את הישיבה לפחות לא בריאה ותומכים בחיי היומיום, שכן ההימנעות מישיבה אינה תמיד ריאלית. זה היה המניע העיקרי למחקר זה, המתמקד במחקר של העדפותיהם של המבוגרים הקשורים לכיסאות ורהיטים אחרים המשמשים לישיבה. על מנת להבין את הצרכים וההעדפות של מבוגרים, חשוב ללמוד אילו פעילויות מתבצעות בישיבה.
כמעט 80% מהנשאלים העדיפו משענת גב גבוהה המגיעה מעל הראש בכורסאותיהם. סוג זה של בנייה מאפשר לבני גיל הזהב ליהנות מנוחות מוגברת בזמן הרפיה ומעניק את האפשרות להניח את הראש על המשענת תוך כדי תנומות יומיומיות.
למעלה מ-80% מהנשאלים העריכו את העמידות של רהיטים כמאפיין חשוב או חשוב מאוד של רהיטים. לפיכך, היצרנים צריכים לא רק לשים לב לספק מוצרים שיחזיקו מעמד ללא תקלות לאורך זמן חיים סטנדרטי של יותר משנתיים, אלא גם למסור בצורה נאותה את קיומו של יתרון זה, למשל בצורת אחריות ממושכת למוצר.
למעלה מ-70% מהקשישים מאוכלוסיית המדגם ציינו כי השימוש
בריפוד עמיד לכתמים ברהיט הוא מאפיין פונקציונלי מרכזי. התאמת הממדים הפונקציונליים של הרהיטים לממדים האנתרופומטריים של קשישים הייתה חשובה עבור למעלה מ-60% מהנשאלים. לכן, התאמה אישית של מידות רהיטים יכולה להיות אופציה חשובה שכן קשישים ציינו שהם רוצים להשפיע, למשל, על גובה ועומק המושב, לפני הרכישה.
להלן קישור למאמר הנקרא Senior-friendly furniture מאת BioResources תהנו
. :)
Comentarios